Bra att tänka på när du väljer tvättmaskin

2017-05-09

Det finns en mängd tvättmaskiner att välja på när det är dags att uppgradera tvättstugan. Du kan alltid kontakta våra vitvaruexperter via telefon, chatt eller mejl, så får du hjälp och vägledning att hitta bästa maskinen för just dig.
Några av dom första urvals kriterierna brukar vara placering och kapacitet.

Var ska du ha maskinen?

I större hem kan det finnas en dedikerad tvättstuga medan man i mindre hem placerar tvättmaskinen i badrummet eller rent av i köket. För tvättmaskiner som kommer tätare inpå vardagslivet är det viktigt att tänka på hur mycket maskinen låter. 

Det finns även ett urval maskiner som är mindre än standard-modellerna på 60 cm. Dessa passar perfekt i exempelvis storstaden där ”compact living” blivit en del av livet, eller kanske för dig som är ute efter en liten modell till stugan. VI har även modeller som kombinerar både tvätt och tork för dig som vill ha en kompakt helhetslösning.

Toppmatade tvättmaskiner

Tvätt och tork kombi maskiner

Ofta vill man exempelvis ha en separat torktumlare ovanpå maskinen. I så fall ska du välja en frontmatad modell. Majoriteten av alla våra tvättmaskiner är just frontmatade. Har du däremot ganska lite plats framför maskinen, eller generellt lite plats i exempelvis badrummet, kan en toppmatad tvättmaskin vara att föredra för att lättare kunna fylla maskinen med kläder. Tänk därför efter en extra gång vad som passar bäst hos just dig.

Tvätt och tork paket

Hur många ska använda maskinen?

En annan faktor som väger in i valet av tvättmaskin är hur många ni bor under samma tak och hur ofta nu tvättar. Våra maskiner kommer med kapacitet upp till 12 kg. Om man försöker överfylla en maskin slits motorn ut snabbare och livslängden minskar, därför är det viktigt att välja rätt kapacitet från början. För att få en uppskattning kan man tänka att 1 kg är en vardaglig uppsättning kläder för en person. 

En barnfamilj behöver naturligtvis en maskin med stor kapacitet och bör därför välja mellan 8-12 kg, vidare brukar vi rekommendera modeller mellan 5-7 kg som flexibla lösningar för mindre hushåll.

Använd gärna vår filteringsfunktion för att sortera vidare, eller kontakta oss om du behöver hjälp.

Vitvaruexperterna.