Pressmeddelande: E-handlande vitvaruexperter nominerade till Årets nykomling

2016-11-02

Tre kollegor ville få ut vitvaruhandeln på nätet och startade därför Vitvaruexperten.com tidigare i år. Nu är den snabbväxande e-handeln nominerad till Årets nykomling i Prisjakts årliga omröstning - samtidigt som man planerar för sin första fysiska butik.

Varje år röstar Sveriges konsumenter fram sina favoritbutiker på Prisjakts hemsida. Alla butiker blir nominerade i en kategori baserat på sitt sortiment, varpå den butik med flest röster vinner sin kategori. Den med flest röster totalt vinner även huvudutmärkelsen Årets Nätbutik. Igår gick startskottet för årets tävling, som pågår november ut.

Nykomlingen siktar mot 10 000 kunder

Nystartade Vitvaruexperten är en av de nominerade i kategorin Årets nykomling. Utmärkelsen delas ut bland butiker som tillkommit efter den 15 oktober 2015, har minst 10 omdömen och ett omdömessnitt på minst 7 stjärnor.

Med 65 omdömen och ett genomsnittligt betyg på 9 stjärnor är Vitvaruexperten en stark kandidat. Sedan företaget slog upp sina digitala dörrar den 15 januari i år har det gått snabbt och utvecklingen har varit positiv:

“Vi växer månad för månad och hoppas ha kunnat betjäna nästan 10 000 kunder innan vi rundar 12 månader. Det är ganska många kylskåp, tvättmaskiner och TV-apparater,” konstaterar Media Markts förre Sverigechef Mikael Hagman, numera VD och en av tre grundare på Vitvaruexperten.

Kundservice livsavgörande i vitvarubranschen

Flera av omdömena på Prisjakt lyfter fram Vitvaruexpertens personliga service och professionella rådgivning - båda viktiga komponenter för företagets framgångar:

“Vi tror att kunskap och service är livsavgörande, speciellt om man är i en bransch där i stort sett alla aktörer säljer samma varumärken. Att vara billig är naturligtvis viktigt för kundens val, men det får nog anses vara en hygienfaktor för att överhuvudtaget vara ett av kundens alternativ,” berättar Mikael Hagman.

Såväl Mikael som hans två medgrundare Christian Kahlson och Marcus Höglund har stor passion för vitvaror, vilket märks i hur de arbetar med kundrelationer:

“Vår kundservice bygger naturligtvis dels på att vi har en bra kunskap och kan ge bra råd, men ännu viktigare är att för oss är det på ”riktigt”, vi bryr oss genuint om att kunderna ska vara nöjda. Det bottnar dels i yrkesstolthet och dels i att vi själva står med våra egna namn bakom firman,” förklarar Mikael.

Första fysiska butiken öppnar snart

Nästa steg i företagets utveckling tas i slutet av november, då Vitvaruexperten öppnar sin första fysiska butik i köpcentrumet Stinsen i Sollentuna. Men fokus kommer fortfarande ligga på e-handeln, som nu alltså tävlar mot andra nykomlingar i Prisjakts årliga tävling. Och Mikael Hagman ser fram emot en spännande månad:

“Det känns både hedrande och bra att vara nominerade. Det är också viktigt för oss att vi får ett kvitto på att det vi gör uppskattas och att den här typen av kundfokuserad service fungerar,” avslutar han.

Omröstningen till Årets nykomling pågår mellan mellan 1 och 30 november 2016. Vinnaren tillkännages i december och för varje röst skänker Prisjakt 1 krona till Rädda barnen.