-25%
Tom 4/12
black friday

Bamix stavmixer Koppar X-mas edition

 • En kraftfull och elegant stavmix
 • Effekt: 200 W
 • Färg: koppar
Produktspecifikation
jämför
Ej tillgänglig
Pris inklusive moms
Lagerstatus

Produktinformation

Bamix Stavmixer Koppar X-mas Edition

Bamix stavmixer X-mas med en 200 watts motor är vacker och effektiv för alla hemmakockar och med sin unika struktur ger mer effekt. Stavmixern kommer med sina tillbehör som är 4 olika knivar för att hacka, blanda och vispa, ett gåvopåse med pepparkaksformar och en receptbok samt ett bordsställ, behållare och en processor.

Produktspecifikation

Produktdetaljer

ModellBamix stavmixer Koppar X-mas edition
MärkeBamix

Installation

Nettovikt (kg)2,2

Leveranser

Vi har flera olika sätt du kan få hem din produkt på. Allt från att du hämtar den själv på varulagret i Sollentuna till att du låter oss göra hela jobbet och installerar din produkt samt tar med gamla produkterna till miljöstation. Då slipper du tänka på det och kan istället låta oss göra det vi är bäst på, nämligen att vara Vitvaruexperter! Läs mer under Leveransvillkor. Du gör enkelt ditt val av leveranssätt och tilläggstjänster i kassan.

 • Paket

  Du får ditt paket till närmaste DB Schenker eller PostNord utlämningsställe. En avisering kommer via mail/SMS när dina produkter har anlänt.

   

 • Leverans till port / tomtgräns

  Dina produkter kommer med Bring och lastas av vid din tomtgräns eller utanför din port.

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Leverans till port / tomtgräns kväll och helg

  Vi erbjuder flera alternativ på både helger och kvällar för att det skall passa med dina tider. Dina produkter kommer med DSV eller Bring och lastas av vid din tomtgräns eller utanför din port.

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Leverans med inbärning

  Vi hjälper dig att ställa produkterna på rätt plats. Du behöver inte hjälpa till. 

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Leverans med installation

  Vi erbjuder installation på dom flesta orter i Sverige. Du beställer i kassan och så kontaktar våra montörer Er och bestämmer en dag som passar Er.

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Proffsinstallation på timmen

  Vår premiumtjänst för dig som vill slippa bekymra dig om att få dina nya vitvaror på plats.

  Vi erbjuder bokning med 2 timmars intervall, leverans och installation utförd av våra egna experter och naturligtvis tar vi med dina gamla produkter och allt förpackningsmaterial.

  Tjänsten finns för närvarande bara i Stockholm.

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Leverans till dörren

  Dina produkter kommer med Airmee och levereras till din dörr.

  Leverans sker nästkommande vardag 17.00 - 22.00

  Tjänsten finns för närvarande bara i Stockholm och på utvalda produkter som finns i lager i Stinsen köpcentrum.

  För mer information läs våra leveransvillkor

Bamix

Bamix

År 1950 uppfann den schweiziske ingenjören Roger Perrinjaquet en apparat, som patenterades den 6 mars 1950 under avsnittet handhållna apparater. Applikationen beskrev världens första stavmixer (eller trollstav). Hans önskan var att arbeta med denna apparat direkt i pannor på spisen. Han kallade den nya apparaten Bamix, en förkortning av de franska orden battre et mixer (engelska: beat and mix).

Utan att ha investerare sålde Perrinjaquet patenträttigheterna 1954 till ESGE Werner Spingler KG, som grundades 1953, som ursprungligen tillverkade cykelställ, elektriska köksknivar, klockor och små elmotorer. I slutet av året producerade företaget de första trollstavsblandarna. 1957 bytte företaget namn till ESGE Gschwend + Spingler KG. Produktsortimentet utökades till att omfatta handhållna dammsugare, citrusjuicer och brödrostar. I slutet av 1950-talet lanserade företaget tillverkningen av de första handhållna blandarna i serien. I början av 1960-talet öppnades flera produktionsanläggningar, inklusive företagets nuvarande huvudkontor i Mettlen, i kantonen Thurgau. Under denna period uppgick den dagliga produktionen till 250 mixers. 1963 kollapsade försäljningen av Bamix helt i Tyskland.1964 sålde grundarna Spingler och Gschwend sitt företag till det amerikanska konglomeratet General Electric. Amerikanerna planerade att omstrukturera gruppen och stängde alla produktionsanläggningar utom platserna i Mettlen, Schweiz och Neuffen, Tyskland. 

Trots förbättrade försäljningssiffror från och med 1967 beslutade General Electric att sälja företaget 1971. Som den största köparen av Bamix livsmedelsförädlare köpte Walter Bodart från Belgien produktionsbolaget i Schweiz med alla rättigheter för Bamix och ESGE Zauberstab och införde en strategi baserad på kvalitet och en enda produkt. ESGE AG i Mettlen blev den enda produktionsanläggningen för Bamix. I 1983 nådde den dagliga produktionen 1.600 enheter. 1986 gick Bodart med på ett management buyout och sålde ESGE AG till Valentin Gunsch (finans), Max Rüttimann (teknik) och Werner Stahl (marknadsföring). År 2002 sålde Gunsch, Rüttimann och Stahl gruppen till Hans Jud och Erich Eigenmann. Eigenmann var VD för ESGE AG från och med den 1 oktober 2002. Sedan dess har fokus legat på kvalitet, varumärke och uppbyggnad av nya marknader för att täcka alla relevanta distributionskanaler på marknaderna. Från och med 2010 är produktionskapaciteten 2 000 mixers per dag. 1 april 2019 började Martin Schmied som VD för ESGE AG. 

Visa produkter från Bamix