Muurikka stekhäll 58 set

 • Set med stekhäll, brännare, ister och förvaringsväska
 • Stekhäll 58 cm som är enkel att använda och rengöra
 • D-400 brännare med 11,4 kW effekt
 • Finskt stål som bara blir bättre med åren
 • Vi visar Muurikka 58 set i vår butik i Sollentuna
Produktspecifikation
jämför
2 079:-
Pris inklusive moms
Lagerstatus
Lägg i varukorgen
Muurikka TO6166 790:-
Bluegaz 000100 269:-

Produktinformation

Kommer in under vecka 21

 

Muurikka 58 Set 

Set beståendes utav Stekhäll, brännare, förvaringsväska och ister.

Stekhäll 58 cm som kan användas med gasbrännare eller direkt över öppen eld. Hällen är aningen skålformade för att vätskan inte ska rinna ut. Tillverkad utav Finskt varmvalsat stål som bra blir bättre med åldern och är lätt att rengöra. Tjockleken är 3 mm och just dess tjocklek gör att värmen sprids jämnt och fint över hela hällen.

D-400 gasolbrännare med långa ben. Den yttre ringen har en diameter på 40 cm och den inre på 21 cm. Hög effekt på 11,4 kW. Utöver förvaringsväska till stekhällen ingår även Muurikkas populära ister som fungerar lika bra för infettning som för matlagning.

När man köper stekhäll i set så saknas de ben som sitter under hällen som finns när man köper stekhällen separat. Istället följer ju ben med till brännaren. OBS! Levereras ej med gasslang och regultaror.

 

Med rätt skötsel håller din Muurikka Stekhäll livet ut

Muurikka Stekhällen består av hållbart järn som tål hård behandling, men ändå behöver den lite skötsel. Med denna bruksanvisning håller du din stekhäll i skick i många år och den kommer inte att rosta.

Första användningen av Muurikka Stekhäll

Rengör den nya hällen genom att tvätta den med hett vatten, värm upp hällen så att den torkar och ge den följande behandling direkt efter rengöringen: Smörj hällen med olja eller stryk ut Silava Stekfett tunt och jämnt över hela ytan. Det får inte komma tjockt med fett på stekhällens botten, därför att fett bränns till en ojämn massa när det hopar sig. Hetta upp stekhällen på gasbrännaren, i elgrillen eller på kolbädd så att fettet mörknar och torkar åtminstone mitt på pannan. Du kan tvätta stekhällen och fettbehandla den igen vid behov. Du kan smörja och hetta upp stekhällen igen tills den blir svart, men detta är inte nödvändigt, pannan kommer ändå småningom att mörkna och patineras ytterligare.

Rengöring

Rengör alltid stekhällen efter användningen. Direkt efter användningen är det lättast att rengöra den. Häll en skvätt vatten på pannan, koka upp det och rengör stekhällen med en stekspade och hushållspapper. Torka stekhällen och smörj stekytan lätt med matolja eller osaltat Muurikka Silava Stekfett.

Förvaring

När stekhällen ska förvaras under längre tid: Rengör, torka och smörj stekhällen och hetta upp den med Muurikka Silava Stekfett (upphettningen får fukten att avdunsta och fettet skyddar mot rost). Förvara pannan torrt.

Om Stekhällen Blir Rostig

Det är inget problem om stekhällen har blivit utsatt för fukt under förvaringen och blivit rostig. Då ska den gnidas med stålull eller en grillborste samt rengöras och fettbehandlas enligt bruksanvisningen. Och stekhällen är i gott skick igen.

Det Gamla Saltknepet

När Muurikka Stekhällen är smutsig eller du vill rengöra den för att få bort en viss smak, då är det koksalt som du ska använda. Bred ut rejält med salt på Muurikka Stekhällen och ha lite värme under pannan i några minuter. Saltet absorberar fettet, fukten och smutsen. Skrapa sedan bort det smutsiga saltet t.ex. med en stekspade, häll lite vatten på pannan och torka av den. Kom till slut ihåg att torka och smörja stekhällen ordentligt. Då är din Muurikka Stekhäll som ny igen

OBS! Det är 10mm. (invändig) gasolslang som är anpassat för Muurikka gasolbrännaren. Ett tips är att smörja matolja på toppen av gasolslangen och munstycket på gasolbrännaren för att lättare få på slangen.

Kommer in under vecka 21

Produktspecifikation

Produktdetaljer

ModellMuurikka stekhäll 58 set
MärkeMuurikka
Färgsvart

Installation

Nettovikt (kg)13

Leveranser

Vi har flera olika sätt du kan få hem din produkt på. Allt ifrån att du själv hämtar den på en distributionscentral till att du låter oss göra hela jobbet och installera din produkt. Då slipper du tänka på det och kan istället låta oss göra det vi är bäst på, nämligen att vara Vitvaruexperter! Vi är unika i Sverige på att erbjuda både leverans och installation med 2 timmars intervall. Du slipper onödigt väntande. Läs mer om vad som ingår under Leveransvillkor. Du gör enkelt ditt val av leveranssätt och tilläggstjänster i kassan, innan du betalar.

 • Paket

  Du får ditt paket till närmaste DB Schenker eller Post Nord utlämningsställe. En avisering kommer via mail/SMS när dina produkter har anlänt.

   

 • Leverans till Distributionscentral

  Du kan själv hämta ut dina produkter på närmaste Bring Distributionscentral.
  Länken visar var din närmaste distributionscentral ligger: http://www.bring.se/mottagare/hamta-sjalv-lager

 • Leverans till port / tomtgräns

  Dina produkter kommer med Bring och lastas av vid din tomtgräns eller utanför din port.

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Leverans med inbärning

  Vi hjälper dig att ställa produkterna på rätt plats. Du behöver inte hjälpa till. 

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Leverans med installation

  Vi erbjuder installation på dom flesta orter i Sverige. Du beställer i kassan och så kontaktar våra montörer Er och bestämmer en dag som passar Er.

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Proffsinstallation på timmen

  Vår premium tjänst för dig som vill slippa bekymra dig om att få dina nya vitvaror på plats.

  Vi erbjuder bokning med 2 timmars intervall, leverans och installation utförd av våra egna experter och naturligtvis tar vi med dina gamla produkter och allt förpackningsmaterial.

  Finns för närvarande bara i Stor Stockholm.

  För mer information läs våra leveransvillkor