Alfa Forni

Alfa är ett företag specialiserat på ved- och gaseldade ugnar, eldstäder och eldfasta tegelstenar. Under de senaste åren har vi koncentrerat oss på vedeldade ugnar för hushållsbruk och yrkesmässigt bruk. Alfas huvudkontor ligger i Anagni, mellan Roma och Napoli, i pizzans födelseort.

1977 bestämde sig Rocco och Marcello, två kusiner från södra Italien för att bygga en vedeldad ugn för sina bakgårdsfester. De ville ha något som såg lika bra ut som det lagade mat. Efter många misslyckade försök föddes forno Tradizionale...

Framåtblick till sommaren 2010, under en "pizzata" fest de har, Roccos son Andrea märkte att alla gäster älskade pizzan, men gillade inte att vänta 3 timmar för att få den. Deras patenterade värmeflödesteknik fungerade bra i deras rostfria värmare. Så Andrea sa: "Varför inte använda den i våra ugnar?" Hans far och farbror var till en början mycket skeptiska. Forno Tradizionale hade varit en favorit i flera år. Varför ändra på det? Till slut fick han dem dock att låta honom försöka om han inte komprometterade den ursprungliga idén på något sätt. Det fungerade mycket bra: den minsta ugnen nådde sin arbetstemperatur på bara 10 minuter och bakade pizzor för 50 personer på bara en timme!
För er som fortfarande gillar en gammal klassiker, oroa dig inte. Alfa kommer att fortsätta att vara innovativa, men vara trogna våra rötter som Rocco och Marcello ville.