Bialetti

Sedan 90 år beskriver Bialetti vår historia och våra traditioner genom dofter, färger och smaker.

1919

BIALETTI GRUNDAS

Alfonso Bialetti öppnade en verkstad för produktion av halvfabrikat i Crusinallo, Verbania. Driven av en entreprenörsanda förvandlade han sin verkstad, Alfonso Bialetti & C. Fonderia i Conchiglia, till en ateljé för design och produktion av färdiga produkter som var redo för marknaden.

1933

MOKA-POTTEN: EN REVOLUTIONERANDE UPPFINNING

Alfonso Bialetti kom på den geniala idén med Moka Express. Med sin Art Deco-design revolutionerade Moka-grytan hur kaffe görs hemma och gjorde det möjligt för företaget, tack vare ambitionen hos Alfonsos son Renato, att omedelbart etablera sig som en av de ledande italienska kaffebryggartillverkarna.

1993

RONDINE FÖRVÄRVAR BIALETTI

Trots sin annorlunda historia förenas Bialetti och Rondine av samma engagemang för kvalitet och innovation: detta ledde till att den nuvarande presidenten Francesco Ranzoni förvärvade ett aktieinnehav av hela aktiekapitalet i Alfonso Bialetti & C från Faema. Inom några år ledde detta unika entreprenörsdrag till många framgångar av den legendariska "Little Man with the Moustache". Några år senare, 1998, gick Rondine och Alfonso Bialetti & C. samman.

2006

DETALJHANDELSPROJEKTET LANSERAS

Kvaliteten, stilen och designen av Bialetti-produkter kom i direkt kontakt med slutkonsumenterna i och med lanseringen av Bialetti Store-projektet.

2016

MOKA INDUKTION: INNOVATION SOM BEVARAR TRADITIONEN

Återigen presenterade Bialetti en extraordinär uppfinning inom den traditionella kaffebryggarsektorn: den första Moka-potten som också kan användas på induktionshällar. Bialetti Industries engagemang för forskning och utveckling ledde till skapandet av en revolutionerande kaffebryggare som lämpar sig för användning på gas, elektriska kokplattor samt keramiska och induktionshällar. Allt detta tack vare kombinationen av två högkvalitativa material: aluminiumlegering, lämplig för livsmedelsanvändning, för lock och uppsamlingskammare - den har också alltid använts för den resistenta kroppen av den legendariska Moka Express - och stål rostfritt för pannan och tratten, perfekt för användning på induktionshällar.