Dometic

KORT OM DOMETIC

Dometic är världsledande inom lösningar för Mobile Living inom applikationsområdena Mat & Dryck, Klimat, Energi & Styrning samt Övriga applikationer.

ORANISATION OCH PRODUKTER

Dometic tillhandahåller produkter och lösningar för användning i fritidsfordon, fritidsbåtar, arbetsbåtar, lastbilar och personbilar i premiumsegmentet samt för många olika fritidsaktiviteter pch är organiserat i fyra segment: Segment Americas, EMEA, APAC och Global. Segment Global består av sub-segment Marine och sub-segment Other Global Verticals. 

SÄLJKANALER

Dometic har tre primära säljkanaler
OEM - Nya produkter via OEM-tillverkare (RV, Marine och CPV)
DISTRIBUTION - Nya produkter via distributionskanaler (fysiska och digitala grossist- och detaljhandlare) eller egen e-handel för konsumenter
SERVICE OCH AFTERMARKET – Service och aftermarket-tjänster för den installerade basen som hanteras i ett nätverk av fristående serviceföretag och serviceleverantörer samt av vår egen serviceorganisation

GLOBAL NÄRVARO

Dometic har 22 tillverknings- och monteringsanläggningar i 11 länder med försäljning i cirka 100 länder. Dometic har ett globalt nätverk av distributörer och återförsäljare för utbudet inom aftermarket.