EcoFurn

Jag kommer från en liten by mitt i Finland – jag växte upp omgiven av skogar, sjöar och – allt av trä. När jag arbetade i reklambranschen under millennieskiftet och sökte efter en producent för att inreda offentliga rum fascinerades jag av det lilla men otroligt begåvade hantverket i trämöbler. Min dröm var att förvandla detta uråldriga hantverk och nordiska trä till design som skulle vara nåbar för alla människor och ge det finska och estniska arvet av trä att bli känt över hela världen.

Med två vänner till mig började jag mixtra med olika träföremål, experimentera med dörrar, trappor, fönster... Våra första säljbara produkter var träskärbrädor och terrassdäcksmoduler. När vi skar veden lämnades tunna trästänger som rester. Vi brukade bränna resterna för uppvärmning, men ganska snart började vi producera trästolar från de överblivna barerna. Så här uppfanns EcoChair. Namnet EcoChair var självklart – rester förvandlades till något användbart. EcoChair var hörnstenen i vår produktion redan från början – och är det fortfarande.

Efter år av försök och misstag, några bakslag, lite tur, grundades EcoFurn 2009. Idag har vi över 20 olika träprodukter i olika träslag och färger. Förutom våra egna EcoFurn-produkter producerar vi våra kunders egna trärepertoarer. Vi har vuxit från en liten snickarbutik till ett internationellt företag med 50 anställda i Finland och Estland. Våra produkter finns i över 40 länder över hela världen.

Hannu Lehtonen, medgrundare