Espro

HÖJA KAFFE

Vi arbetar med kaffe- och temetoder som inte har utforskats på årtionden – enkla uppfinningar som inte har förändrats eftersom vi har fått höra att detta är så bra som kaffe blir. Men vi tar det som en utmaning.

VÅR PROCESS

Bättre kaffe uppnås endast genom fokuserad forskning, grus och obevekliga och nyfikna sinnen. Vi packar upp varje del och varje lösning som redan finns där ute, sedan omformar vi varje funktion självständigt. Vilka funktioner krävs absolut? Behöver användaren verkligen det? Finns det ett bättre sätt att få samma resultat – eller ett bättre resultat? Först då börjar vi föreställa oss en ny produkt.

När vi har den perfekta lösningen arbetar vi sedan för att tillverka den så prisvärd och rättvist som möjligt, så att fler kan njuta av en bättre kopp kaffe.

BÄTTRE ÄR INTE EN DESTINATION

Vår jakt på en bättre kopp slutar inte med en skylt som säger, "Du har klarat det". ESPRO Press är inne på sitt fjärde generations filter på fem år. Bättre är ett rörligt mål som driver oss att lära oss mer, lyssna mer och locka fler kaffeälskare att prova en kopp gjord av ESPRO.

VI ÄR INTE RÄDDA FÖR ATT FÖRBÄTTRA SAKER

Vi vill inte bara att du ska älska våra pressar. Vi vill att du berättar vad som inte fungerar så att vi kan fortsätta göra dig något bättre. Vi säger aldrig att vi har "löst" kaffet. Vi är långt ifrån klara. Vi har faktiskt precis börjat.

TRÄFFA VÅRA GRUNDARE

ESPRO grundades av två ingenjörer som älskar att lösa problem. Deras favoritproblem råkar bara vara kaffe.
Det som började som en utmaning att skapa en bättre manipulering utvecklades till ett mål att ta variationen ur allt människor gör när de gör kaffe. År 2002 upptäckte Chris och Bruce Clover Brewing System - en maskin som använder vakuumpressteknik för att skapa en perfekt kontrollerad kopp kaffe. Den kostade 13 000 dollar. De frågade sig själva: hur kan vi ge alla den nivån av konsekvens – och göra den tillgänglig för hemmet?

EN INGENJÖRS TILLVÄGAGÅNGSSÄTT

Chris och Bruce destillerade de väsentliga elementen i en stor kopp kaffe och identifierade tre nyckelkomponenter: temperatur, extraktion och filtrering. De började utforska sätt att se till att vattentemperaturen som gick in var densamma som temperaturen som hällde ut. De testade olika metoder för att "stänga av" bryggning genom att separera slipningarna från vattnet. De föreställde sig ett annat slags filter — ett mycket, mycket fint filter.