Joseph Joseph

Allt började med en skärbräda.

Tvillingbröderna Antonius och Richard Joseph växte upp i en familj med en lång historia av design och tillverkning. Efter att både ha utbildat sig till produktdesigners och börjat sina tidiga karriärer grundade de Joseph Joseph 2003.

Några av de första produkterna de skapade tillsammans var en rad moderna glashackbrädor som också var mycket funktionella. Denna kombination av snygg form och användbar funktion upphetsade dem verkligen och snart designade de innovativa produkter för många delar av hemmet.

Deras förmåga att blanda innovativ design, modern styling och en distinkt användning av färg är unik och har lett dem att skapa några verkligt ikoniska produkter.

Briljant användbar design

Sedan 2003 har Joseph Joseph lanserat över 1000 produkter i över 100 länder runt om i världen och vunnit många utmärkelser och utmärkelser längs vägen. Detta inkluderar 14 prestigefyllda Reddot Design Awards och två Queen's Awards for Enterprise, som presenteras för dem av HRH The Princess Royal.

Huvudkontoret i centrala London rymmer en toppmodern designstudio med ett mycket skickligt internt team som övervakar utvecklingen av produkterna. Några av deras mest ikoniska produkter inkluderar Chop2Pot™, världens första vikbara skärbräda; Nest™ 9, ett smart utrymmesbesparande matberedningsset; och Index™, en uppsättning livsmedelsspecifika skärbrädor i ett förvaringsfodral som är utformat för att förhindra korskontaminering vid tillagning av livsmedel.

Oavsett om det gäller köket, badrummet eller tvättstugan tillämpar Joseph samma uppfinningsrika tänkande på allt de gör. Deras uppdrag är att skapa önskvärda produkter som förbättrar vardagen och som förblir trogna sin filosofi att skapa briljant användbar design.