PUKY

Vi stödjer hjältar

Vi tror på detta och denna mening utgör grunden för våra handlingar. Barn med ljusa ögon och fulla av självförtroende är vår motivation och anledningen till vår passion för att producera produkter för barn som växer upp. PUKY har stöttat hjältar på vägen i över 70 år och hjälper barn att upptäcka sin miljö självständigt med våra fordon, samtidigt som vi stöder fysisk utveckling.

Så har PUKY varit med och skapat vackra barndomsminnen i årtionden. KG grundades 1949 i Düsseldorf under namnet PUCK. På den tiden tillverkades främst ballongskotrar till en början, senare lanserades barncyklar, balanscyklar och ungdomscyklar. Efter en varumärkestvist med PUCH-företaget blev PUCK PUKY 1956 och har tillverkat fordon speciellt utformade för barn under detta namn sedan dess. 1960 var den stora flytten från Düsseldorf till Wülfrath, där företaget ligger sedan dess.

Under tiden är cirka 120 PUKY-anställda anställda där, som utvecklar, designar och producerar högkvalitativa barnfordon av stål och aluminium här än idag. Förutom de 120 anställda på huvudkontoret finns det mer än 500 anställda i fabriker för personer med funktionshinder, som monterar och packar fordonen professionellt. PUKY ser sig inte bara som ett avkastningsorienterat företag, utan är också medvetet om sitt särskilda ansvar gentemot samhället. Det är också anledningen till att det har funnits ett nära samarbete med fabriker för personer med funktionshinder i mer än 40 år. Alla PUKY-anställda och särskilt våra små kunder gör PUKY till vad det är idag: ett modernt företag med ett starkt värdesystem.

Vi på PUKY är pålitliga och ansvarsfulla, men också passionerade och modiga i det vi gör.