Smoby

Smoby, den främsta franska leksakstillverkaren

Smoby kids växer upp medan de leker och skapar sina egna berättelser. De utvecklar sin fantasi tack vare sina leksaker. Multispecialist (förskola, rollekar, dockor och accessoarer, konst &hantverk, utomhusspel, hjulleksaker och bordsfotboll), Smobys erbjuder svar såväl som barnbehov som vuxna.

Att växa upp har aldrig varit så roligt!

Följ med barn genom varje steg i deras utveckling och erbjuder innovativa leksaker, med roliga, pedagogiska värderingar och känslor, samtidigt som de hjälper dem att upptäcka världen. Gör produkter med fin design & moderna färger som utvecklar barnets fantasi utan att glömma den etniska aspekten.

SMOBY står för:

Ergonomiska leksaker med massor av underhållningsvärde
Utvecklat av franska designers.

Säker spelupplevelse
Vi använder material som inte är hälsofarligt. Alla produkter följer europeiska säkerhetsbestämmelser för leksak.

Hälsosam utveckling
Genom åldersanpassade leksaker som stimulerar och hjälper till att utveckla sinnena.

Utmärkt utförande och hållbarhet
Genom användning av högkvalitativa material i kombination med de senaste produktionsmetoderna.

Engagerad i miljön
Vi använder återvunnet material för att skydda resurser. Genomförande av en politik för hållbar utveckling för att minska miljöpåverkan för kommande generationer. Arbetet erkänns genom ISO 50001-certifieringen den 20 juli 20

 

  • 1924: Företaget grundas i Lavans-les-Saint-Claude, Frankrike, under namnet Moquin-Breuil, ursprungligen specialiserat på tillverkning av trärör.
  • 1947: Efter understödjavärlden kriger företaget över till produktionen av plast- hushållgods.
  • 1978: Bytt namn till Smoby. Start av leksaksproduktionen.
  • 2003-2005: Förvärv av leksaksföretagen Lardy, Monneret, Majorette, Solido och Berchet.
  • 2007: Smoby-Majorette börjar ådra sig förluster och ansöker om konkursskydd. Insolvensförfaranden inleds.
  • 2008: SIMBA DICKIE GROUP får klartecken att ta över delar av den tidigare Smoby SA från handelsdomstolen i Jura. Nya Smoby Toys SAS grundas. Företagets huvudkontor finns kvar i Frankrike.
  • 2009: Smoby Toys gör sitt första framträdande på Nürnberg Toy Fair som ett nytt dotterbolag till SIMBA DICKIE GROUP.
  • Idag är Smoby Toys återigen en av de ledande tillverkarna inom områdena friluftsliv, rollekar, förskoleleksa

Tillverkad i Frankrike

Smoby grundades i Lavans les St Claude, i sitt historiska huvudkontor, och drar nytta av plasttillverkningsvaggan (garanterar kreativitet, kvalitet och optimalt slutförande för en fullständig lekfull komfort). 70% av vår produktion lämnar våra jurassiska tillverkare. Där, i den idylliska byn Arinthod, tillverkas Smoby-produkterna i en av Europas modernaste leksaksfabriker på 40 000 kvadratmeter.

Perfekt utförande och lång hållbarhet

Smoby designar, utvecklar och tillverkar trehjulingar och barnvagnar för dockor till sin spanska tillverkning i Alicante, expert sedan 1942 inom metall-, plastbearbetnings- och tygarbeten. Denna savoir-faire, Smoby förfinar den tack vare förvärvet av den franska trehjulingsspecialisten Charton genom Berchet 2005. Nu är Smoby trehjulingar geniala och anpassade för barns behov och föräldrar.

CE CE-märkningen (Communauté Européenne) anger att en produkt uppfyller minimikraven i tillämpliga EU-direktiv. Varje tillverkare måste anbringa CE-märkningen på alla produkter som omfattas av EU-direktivens tillämpningsområde (t.ex. leksaker). För mer information besök: http://www.tuv.com/
Fabriqué en France Större delen av Smoby-sortimentet är utvecklat, designat och producerat i Frankrike. Smoby-anställda är baserad i Jura-regionen i Frankrike, den franska leksakens vagga, och är bortom jämförelse och garanterar en optimal nivå av kreativitet, kvalitet och utförande för maximal underhållning och användarvänlighet. Högkvalitativa material och de senaste tillverkningsmetoderna garanterar högsta kvalitet.
Fabriqué en Espagne Smoby produktionsanläggning för trehjulingssortimentet, barnvagnar och metallsvingar ligger i Alicante, Spanien. Kvalitet och "Made in Europe" expertis står också för utmärkta produktegenskaper och långvarig underhållning.
Anti-UV Tack vare användningen av masterbatchs (färggranulat) med hög UV-stabilitet bleknar inte Smoby-produkterna och förblir stabila även efter långa perioder av exponering för solljus.