Upo

UPO-produkter har designats och tillverkats i över 70 år. Framgången för produkterna ligger i hållbarhet, säkerhet, modern design och kostnadseffektivitet.

UPO grundades i Lahden Puuseppäverstas (Lahtis snickeri), som startades av snickare Aukusti Avonius 1918. Företaget fick senare namnet Asko Huonekalu (Asko möbler). UPO Metalli grundades 1938 som ett led i det innovativa familjeföretaget. Storhetstiden för vitvaror började under 1950-talet, då startade UPO:s fabrik i Lahtis produktion av kylskåp, tvättmaskiner, matlagningsutrustning och torktumlare.

Idag är UPO en del av Gorenje Group. Det som karaktäriserar Gorenje är innovativa idéer som blir till högteknologiska och praktiska lösningar med förstklassig design. Gorenje Group alltid öppen för att våga idéer och samarbetsformer. Under varumärken som Gorenje, Asko och Upo höjer de livskvaliteten för användare i 90 länder runt om i världen. År 2014 uppgick omsättningen till 1.2 miljarder euro i mer än och majoriteten av försäljningen sker i Ryssland, Tyskland, Nederländerna, Skandinavien, Central- och Sydösteuropa, USA och Australien.