Bygghemma Group förvärvar Vitvaruexperten

2017-10-17

Bygghemma Group har tecknat avtal gällande förvärv av Vitvaruexperten, en ledande specialiserad aktör i Sverige inom vitvaror. Bygghemma förstärker därmed sin position som den ledande byggvaru- och heminredningsaktören på nätet.

Mikael Olander, VD och koncernchef för Bygghemma Group kommenterar förvärvet:

”Jag vill hälsa Vitvaruexperten välkommen till Bygghemma Group. Vitvaruexperten är ett snabbväxande företag med en stark ledning som passar väl med våra förvärvskriterier. Bolaget är ett utmärkt komplement till våra existerande butiker och stärker Bygghemma Groups expertis och erbjudande inom vitvaror avsevärt”.

Mikael Hagman, VD för Vitvaruexperten kommenterar:

”Vi är mycket glada över att ha blivit en del av Bygghemma Group, genom vilket vi förstärker våra möjligheter till fortsatt utveckling och tillväxt. Vi är övertygade om att Vitvaruexperten, som en del av Bygghemma Group, kan utvecklas till den ledande aktören inom vitvaror”

Vitvaruexperten grundades 2015 och har vuxit snabbt sedan lanseringen av onlinebutiken vitvaruexperten.com i januari 2016. Tillsammans med Vitvaruexperten har Bygghemma Group för avsikt att fortsätta bygga ett stabilt och lönsamt bolag med kunden i fokus, som arbetar nära leverantörerna för att erbjuda kunderna hög kvalitet och bästa tänkbara erbjudande och expertis.

Bygghemma Group kommer fortsätta driva Vitvaruexperten som en självständig enhet.


För ytterligare information kontakta:

Mikael Olander, VD & koncernchef Bygghemma Group

mikael.olander@bygghemmagroup.se

 

Om Bygghemma Group

 

Bygghemma är Europas ledande bygg- och heminredningsaktör på nätet. Vi bedriver en snabbväxande och lönsam affärsmodell baserad på en multi-brand- och omnikanalstrategi där produkter säljs online med stöd av 65 showrooms. Bland våra online-butiker återfinns Bygghemma, Trademax, Chilli och Furniturebox. Vår framgång är baserad på ett omfattande produktutbud, konkurrenskraftiga priser och en effektiv distributionskedja. Bygghemma Group omsätter cirka 4 miljarder kronor på årsbasis, har huvudkontor i Malmö och ägs av FSN Capital samt av ledningen.