Styr tvättstugan med mobilen

2016-06-27

Det smarta hemmet har vi hört ryktas om ett bra tag nu. Och nu behöver vi inte vänta längre – med nya tvättmaskiner och torktumlare från Bosch Home Connect är det smarta hemmet ett knapptryck bort. Åtminstone den smarta tvättstugan.

Den smarta tvättstugan

Vitvaruexpertens leverantör Bosch har gett sig sjutton på att revolutionera vårt vardagsliv, en bit i taget. Flexibilitet är vår tids ledord. Vi vill kunna anpassa vardagslivet utifrån många olika förutsättningar och effektivisera hushållssysslorna så mycket som möjligt. Med den nya produktserien Bosch Home Connect tar Bosch ett steg på vägen mot att realisera det vi har hört talas om: det smarta hemmet. Än så länge tänker inte vitvarorna själva, men med vitvaror som är uppkopplade till din smartphone blir bestyren så mycket enklare.

Idag gör vi så mycket annat med mobilen som vi tidigare gjorde analogt: betalar räkningar, handlar mat, läser nyheter och kommunicerar med vänner. Så varför inte börja hantera vårt hem mobilt? Steget är inte så långt, när man tänker efter.

homeconnect3.jpg

Koppla upp ditt hem med Home Connect

Home Connect är en intelligent app som skapar möjlighet för trådlös styrning av apparater i hemmet. Den fungerar som en fjärrkontroll och samlar alla dina apparater som är kopplade till Home Connect-systemet i en och samma enhet, och blir ett smidigt verktyg för att hålla hemmet under kontroll. Maskinerna som är kopplade till Home Connect kommunicerar med appen som ger push-aviseringar i dina enheter där du har appen installerad. Appen laddas ned gratis från App Store eller Google Play. Än så länge är appen kompatibel med produkter från Bosch och Siemens, och i Home Connect-serien finns allt från diskmaskiner och kylskåp till kaffemaskiner och ugnar.

Bland annat har Bosch lanserat exklusiva tvättmaskiner och torktumlare inom sin Home Connect-serie, som vi är glada över att kunna presentera i vår butik. Nu är det slut på att stå och vänta i tvättstugan på att centrifugeringen ska bli färdig eller behöva komma ihåg att sätta äggklockan för att hålla koll på tiden. Appen håller dig uppdaterad om status för dina tvätt- och torkprogram och när tvättmaskinen eller torktumlaren är färdig skickas en signal i Home Connect-appen, och du får upp en avisering i din mobil eller på din surfplatta.

Trådlös styrning av tvättmaskin och torktumlare

Har du slagits av tanken hur bekvämt det skulle vara att sätta igång tvättmaskinen så att den är klar lagom tills du kommer hem från jobbet? Eller tänkt på hur praktiskt det skulle vara om du i lugn och ro kunde arbeta i trädgården utan att behöva komma ihåg när du måste in i tvättstugan, eftersom din mobiltelefon kommer avisera när det är dags? Med hjälp av Home Connect blir allt detta möjligt. Dessutom kommer dina barn inte längre kunna skylla på att de inte klarar av att sätta igång tvättmaskinen. Installera Home Connect på hela familjens mobiler så är problemet löst - appen föreslår själv tvättprogram genom att man matar in information om färg och material. I Home Connect-appen finns även möjlighet till direktsupport, kundtjänsten som är kopplad till Home Connect erbjuder fjärrdiagnosticering som snabbt kan identifiera problem och beställa reservdelar.

Boschs två nya tvättmaskiner, WAWH2699SN och WAYH2899SN, är i princip självgående, det enda du behöver göra är att sortera och lägga in tvätten. Inte ens dosera tvättmedel behöver du tänka på längre, eftersom maskinerna har automatisk dosering av tvättmedel. Tvättmaskinerna är försedda med funktionen Easy Start, som rekommenderar tvättprogram efter att du fyller i färg, nedsmutsningsgrad och material.

Torktumlarna i modellerna WTWH7589SN och WTYH8779SN har även de Easy Start-funktion, och är båda två stabila, tysta och torkar tvätten skonsamt. De har flera specialprogram och är försedda med elektronisk fuktavkänning för automatisk avstängning plus en smart korg för tvätt av till exempel träningsskor eller känsliga material.

homeconnect1.jpg

Är du en av dem som bestämt dig för att skaffa en tvättmaskin eller torktumlare från Bosch Home Connect? Skriv till oss i sociala medier, vi vill gärna ta del av dina erfarenheter och åsikter! 

Utforska Bosch Home Connect här:

Home Connect
Bosch Home
Filmklipp om tvättmaskiner och torktumlare från Bosch Home Connect
Filmklipp om serien Bosch Home Connect