AEG tvättmaskin L7FBK842E

 • Frontmatad tvättmaskin från AEG med energiklass A+++ -30%
 • Tvättkapacitet på hela 8 kg
 • Centrifugeringshastighet 1400 varv/min
 • Kolborstfri motor med 10 års garanti
 • ProSteam® som minskar skrynkligheten med upp till en tredjedel så att du alltid håller stilen.
Produktspecifikation
jämför
6 690:-
Pris inklusive moms
Lagerstatus
Lägg i varukorgen
Leverans & installation
 • Till terminal: 0 kr
 • Till tomtgräns/port: 100 kr
 • Med inbärning: från 599 kr
 • Med installation: från 1 299 kr
Priserna avser leverans inom Stockholm
Till annan ort: Välj ort här
Läs mer om våra leveranser och betalningsalternativ

Produktinformation

AEG tvättmaskin L7FBK842E

AEG tvättmaskin med hela 8 kg tvättkapacitet och extremt låg energiförbrukning! Den är klassad A+++ -30 %, vilket är otroliga 60 % effektivare än de med standardklass A. Det är mycket tack vare dess invertermotor som inte bara är energisnål, den har också betydligt längre livslängd än maskiner med konventionell tvättmotor, varför AEG också kan ge hela 10 års garanti på motorn. Därtill är den också klart tystare med en ljudnivå på 51 dB. 

Den här tvättmaskinen har OptiSense-system som justerar produktens förbrukning av energi, vatten och tid efter tvättens storlek, för den högsta effektivitetsnivån i varje situation – antingen du tvättar en full maskin eller bara några plagg. Dessa tvättmaskiner är utrustade med så kallad skontrumma som är extra varsam mot dina plagg och dess passform, och för extra känsliga plagg finns tvättprogrammet Handtvätt. Tvättmaskinen har också en skumavkänning för reducera mängden skum efter doseringen av tvättmedel.

Det finns flera tvättprogram att välja bland, som t ex snabbprogram när du har ont om tid, Handtvätt för extra känsliga plagg och inte minst ett ångprogram. Ibland har du kanske kläder som inte behöver tvättas, men som ändå skulle behöva fräschas upp – då är AEGs ångprogram perfekt! Det fungerar utmärkt till kläder som är hänvisade till kemtvätt också. Utöver det finns ett speciellt fläckborttagningsprogram. Många Eco-program sparar energi. Eco TimeSave sparar även tid. I programmet kan du välja ECO och TimeSave tillsammans, vilket ger en både snabb och energisnål tvättcykel.

Du hanterar maskinen enkelt med hjälp av dess stora tydliga display.

 • Kolborstfri motor

  AEG tvättmaskin L7FBK842E från en välkänd produktionslinje med kolborstfri motor. Kolborstfri motor kännetecknas av en maskin som är tyst, stark samt energisnål. Passar i alla hem som önskar kraftfull tvättmaskin som kan bidra till att reducera energikostnaderna.

 • Fördröjd start

  Med fördröjd start kan du planera din vardag bättre och mer effektivt. Programmera AEG tvättmaskin L7FBK842E att starta när du vill att tvätten ska tvättas. För att reducera kostnaderna kan du med låga elpriser nattetid låta tvättmaskinen gå igång när du sover och vakna upp till att tvätten är klara att hängas upp eller torktumlas.

 • Tvätta med ånga

  Mindre smutsiga plagg kan med fördel tvättas med hjälp av endast ångfunktion som återfinns hos populära AEG tvättmaskin L7FBK842E och som rätar ut skrynklor men kan tendera att dra lite mer energi, men i gengäld får du slätare plagg.  

 • Skonsam mot dina kläder

  AEG tvättmaskin L7FBK842E är utrustad med skontrumma som varsamt tvättar tvätten samtidigt som den är skonsam på både miljön och plånboken. Skontrumman är utrustad med mindre hål som på ett skonsamt sätt behåller plaggens passform bättre jämfört med en tvättmaskin som har en traditionell tvättrumma. Inget avkall på tvättresultatet.

Produktspecifikation

Produktdetaljer

ModellAEG tvättmaskin L7FBK842E
MärkeAEG
Höjd (mm)850
Bredd (mm)600
Djup (mm)571
ProduktgruppTvättmaskiner
Färgvit

Produktöversikt

Typ av reglageKnappar och vred
GångjärnVänster
Invändig belysningNej
Fördröjd startJa
Display, programtidJa
Nettovolym, totalt (l)55
ViktsensorJa
SkumavkänningJa
ObalanskontrollJa

Installation

Vikt, emballerad produkt (kg)72
Spänning (V)230
ElkontaktJordad stickkontakt
Anslutningskabelns längd (cm)150

Produktblad

EnergieffektivitetsklassA+++
Årlig energiförbrukning (kWh/år)137
Energiförbrukning, endast tvätt (kWh)0,68
Årlig vattenförbrukning (liter/år)10999
Kapacitet, bomull (kg)8
CentrifugeringseffektB
Max centrifugeringshastighet (v/min)1400
Buller, tvätt (dB)51
Buller, centrifugering (dB)75

Leveranser

Vi har flera olika sätt du kan få hem din produkt på. Allt ifrån att du själv hämtar den på en distributionscentral till att du låter oss göra hela jobbet och installera din produkt. Då slipper du tänka på det och kan istället låta oss göra det vi är bäst på, nämligen att vara Vitvaruexperter! Vi är unika i Sverige på att erbjuda både leverans och installation med 2 timmars intervall. Du slipper onödigt väntande. Läs mer om vad som ingår under Leveransvillkor. Du gör enkelt ditt val av leveranssätt och tilläggstjänster i kassan, innan du betalar.

 • Paket

  Du får ditt paket till närmaste DB Schenker eller Post Nord utlämningsställe. En avisering kommer via mail/SMS när dina produkter har anlänt.

   

 • Leverans till Distributionscentral

  Du kan själv hämta ut dina produkter på närmaste Bring Distributionscentral.
  Länken visar var din närmaste distributionscentral ligger: http://www.bring.se/mottagare/hamta-sjalv-lager

 • Leverans till port / tomtgräns

  Dina produkter kommer med Bring och lastas av vid din tomtgräns eller utanför din port.

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Leverans med inbärning

  Vi hjälper dig att ställa produkterna på rätt plats. Du behöver inte hjälpa till. 

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Leverans med installation

  Vi erbjuder installation på dom flesta orter i Sverige. Du beställer i kassan och så kontaktar våra montörer Er och bestämmer en dag som passar Er.

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Proffsinstallation på timmen

  Vår premium tjänst för dig som vill slippa bekymra dig om att få dina nya vitvaror på plats.

  Vi erbjuder bokning med 2 timmars intervall, leverans och installation utförd av våra egna experter och naturligtvis tar vi med dina gamla produkter och allt förpackningsmaterial.

  Finns för närvarande bara i Stor Stockholm.

  För mer information läs våra leveransvillkor

AEG

AEG

Grundades 1883 i Berlin och tillverkade ursprungligen glödlampor, men i början på 1900 talet så grundlades tillverkningen utav vitvaror. Grunden till AEG:s framgång under alla år är konceptet för tysk industridesign utifrån ansatsen att utveckla hushållsapparater både med avseende på estetik och på föremålets specifika funktion. Pionjären och grundaren av industriell design, Peter Behren (1868-1940) är idag den andlige fadern till dagens designteam hos AEG.

AEG:s vitvaror återfinns sedan 1994 i Electrolux-koncernen, där varumärket AEG används för en exklusiv del av dess produkter och där design fortfarande har högt fokus. Utvecklingen bygger på konsumentinsikt och sker i nära samarbete med professionella  användare. De erbjuder innovativa lösningar för hem och företag, med omsorgsfullt designade produkter såsom kylskåp, diskmaskiner, tvättmaskiner, spisar, dammsugare och småapparater.
Under välkända varumärken som Electrolux, AEG, Zanussi, Husqvarna, General Electrics och Electrolux Grand Cuisine säljs fler än 50 miljoner produkter årligen till kunder i över 150 länder

Electrolux bildades 1919 genom en sammanslagning av företagen Elektromekaniska AB, grundat 1910, och AB Lux, grundat 1901. Sammanslagningen genomfördes av Axel Wenner-Gren som var huvudägare fram till 1956, då han sålde sin andel till Wallenbergsfären.

Visa produkter från AEG