Big Green Egg Mini

 • Big Green Egg Mini är tack vare sin låga höjd och vikt idealisk för att ta med på camping eller använda som bordsgrill
 • Grillgaller med 25 cm i diameter. 507 cm². Grillkapacitet: ca 2 kg kött
 • Kamado grillar har till skillnad från traditionella kolgrillar, ingen yta där det är extra varmt utan sprider värmen jämnt i hela grillen
 • Erbjuder en rad tillagningstekniker, som att grilla, ugnssteka, koka, sjuda, baka, röka och slow cooking. Oavsett årstid håller den effektiva värmeisoleringen maten vid rätt temperatur
Produktspecifikation
jämför
Ej tillgänglig
Pris inklusive moms
Lagerstatus
 • Leverantörslager
  Beställningsvara
 • Vårt lager
  Beställningsvara

Produktinformation

Big Green Egg Mini

Mini är, tack vare sin låga höjd och sin låga vikt, enkel att ta med på campingturen eller i båten. Den fungerar även perfekt som en bordsmodell. Med EGG Carrier kan EGGet flyttas enkelt och säkert. MiniMax är tillräckligt stor för att laga mat till två-fyra personer.

Keramikmaterialet har mycket goda isolerande och värmereflekterande egenskaper och de genererar en värme som har en mycket speciell påverkan på ingrediensernas och rätternas smak, oavsett tillagningsmetod. Tack vare de isoleringen har utomhustemperaturen ingen påverkan på temperaturen inuti din Big Green Egg, även om det är långt under nollgradigt ute kan man reglera temperaturen med en noggrannhet på mellan 70°C och 350°C

Big Green Egg är en perfekt allroundgrill som klarar det mesta. Du kan steka kött, tillaga hummer och grilla grönsaker samtidigt. Med en ugnssäker form kan man även använda "Egget" som en ugn för potatisgratäng eller grönsaker. Med extra tillbehör som Plate Setter och en Pizzasten kan du baka härligt hemmabakat bröd eller varför inte en riktigt krispig pizza.

Samtliga Big Green Egg har följande standardutrustning:

 • Rostfri nedre luftklucka
 • Rostfritt grillgaller
 • Vattenfast keramisk knopp till toppen för att avsluta grillningen
 • Gjutjärnsreglage för reglering av värmen till toppen
 • Dubbla lager glacering av hela Egget för skydd mot regn
 • Ett praktiskt handtag så man enkelt kan öppna och stänga locket med en hand

Dom flesta väljer att utrusta sitt Egg med ett underrede med hjul (Nest) 

Tekniken till Big Green Egg bygger på en typ av lerugn (Kamado) som använts i Asien i över 3000 år. Företaget grundades i Atlanta, USA 1974 och importerade till en början Kamado grillar från Japan men började snart att utveckla en egen grill med hjälp av en keramisk teknik utvecklad av NASA. Resultatet har blivit en världssuccé

 

 

översikt.png

Produktspecifikation

Produktdetaljer

ModellBig Green Egg Mini
MärkeBig Green Egg
Höjd (mm)430
Bredd (mm)310
Djup (mm)310
Produktgruppkolgrill
Färggrön

Installation

Nettovikt (kg)17

Leveranser

Vi har flera olika sätt du kan få hem din produkt på. Allt från att du hämtar den själv på varulagret i Sollentuna till att du låter oss göra hela jobbet och installerar din produkt samt tar med gamla produkterna till miljöstation. Då slipper du tänka på det och kan istället låta oss göra det vi är bäst på, nämligen att vara Vitvaruexperter! Läs mer under Leveransvillkor. Du gör enkelt ditt val av leveranssätt och tilläggstjänster i kassan.

 • Paket

  Du får ditt paket till närmaste DB Schenker eller PostNord utlämningsställe. En avisering kommer via mail/SMS när dina produkter har anlänt.

   

 • Leverans till port / tomtgräns

  Dina produkter kommer med Bring och lastas av vid din tomtgräns eller utanför din port.

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Leverans till port / tomtgräns kväll och helg

  Vi erbjuder flera alternativ på både helger och kvällar för att det skall passa med dina tider. Dina produkter kommer med DSV eller Bring och lastas av vid din tomtgräns eller utanför din port.

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Leverans med inbärning

  Vi hjälper dig att ställa produkterna på rätt plats. Du behöver inte hjälpa till. 

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Leverans med installation

  Vi erbjuder installation på dom flesta orter i Sverige. Du beställer i kassan och så kontaktar våra montörer Er och bestämmer en dag som passar Er.

  För mer information läs våra leveransvillkor

 • Proffsinstallation på timmen

  Vår premiumtjänst för dig som vill slippa bekymra dig om att få dina nya vitvaror på plats.

  Vi erbjuder bokning med 2 timmars intervall, leverans och installation utförd av våra egna experter och naturligtvis tar vi med dina gamla produkter och allt förpackningsmaterial.

  Tjänsten finns för närvarande bara i Stockholm.

  För mer information läs våra leveransvillkor

Big Green Egg

LÅNG HISTORIA

Big Green Egg så som vi känner det, har en lång historia. Det är resultatet av en bokstavlig månghundraårig utveckling. Följ med oss genom Big Green Eggs historia!

Kamado's bij elkaar

KAMADO

För idén bakom Big Green Egg, måste vi gå tillbaka århundraden i tiden. För drygt 3 000 år sedan lagade man i Ostasien mat på vedeldade lerugnar.

Dessa föregångare till Big Green Egg upptäcktes, omfamnades och togs med av japanerna, som kärleksfullt kallade de runda lerugnarna ”kamado” (ugn eller härd).

Big Green Egg

SOUVENIR

Under förra århundradet upptäckte amerikaner stationerade i Japan hur goda och saftiga rätterna blev som japanerna tillagade i kamadon.

När de åkte tillbaka hem, tog många av dem med sig en kamado som souvenir. Så att de även kunde njuta av den goda maten på hemmaplan!

Ed Fisher en Big Green Egg

ATLANTA

1974 öppnade Big Green Egg sina dörrar i amerikanska Atlanta, Georgia. Företagets grundare Ed Fisher gjorde det möjligt för hela den amerikanska befolkningen att skaffa sig en kamado.

Big Green Egg började med att importera japanska och kinesiska kamados, men efter en tid bestämde man sig för att ytterligare fullända den urgamla modellen enligt moderna kunskaper, produktionstekniker och innovativa material.

Big Green Egg

NASA

Dagens generation med Big Green Eggs är resultatet av denna kombination av gammal kunskap och innovativ teknik.

Även tack vare specialkeramiken utvecklad av NASA har de urgamla, traditionella lerugnarna vidareutvecklats till fantastiska, fullvärdiga kokredskap att använda utomhus.

Visa produkter från Big Green Egg